NAV adatszolgáltatás, július 31-ig nincs büntetés

Segítség oldalunkon már közzétettük, hogy a 30-án érkező új verzióval a Számlahegy is képes az automatikus NAV adatszolgáltatásra, azonban 30-án délután a NAV rendszere nem működött, ezért úgy döntöttünk, nem aktiváljuk a funkciót. Ez szerencsére nem jelent problémát, mert a kormány 30-án megjelent közleménye szerint a “NAV július 31-ig nem bírságolja a mulasztást”, tehát nem ér senkit semmilyen hátrány vagy büntetés.

Úgy gondoljuk, hogy a funkciót akkor fogjuk aktiválni, amikor a NAV Online számla rendszere stabilan működik, és nem ró ránk plusz terheket az, hogy annak esetleges hibáit kell keresnünk. Ez reményeink szerint a jövő héten már meg fog történni, mert nekünk is az az érdekünk, hogy fejlesztéseinket minél előbb használhassátok.

Addig is mindenképp javasoljuk, hogy regisztráljatok a NAV Online Számla rendszerébe, hogy aztán már csak a Számlahegyet kelljen konfigurálni. Az Online Számla regisztráció folyamatát részletesen leírtuk NAV adatszolgáltatás összekapcsolás című bejegyzésünkben.

Az új verzió élesedéséről minden regisztrált felhasználónkat levélben értesíteni fogunk, illetve érdemes követni a Számlahegy Twitter csatornáját is, ahova a leggyorsabban felkerülnek az információk.